Hoe Botox-injecties werken

botox behandelingEen rimpeling in de huid wordt meestal gevormd loodrecht op een samentrekkende spier die zich direct eronder bevindt. De spier in het voorhoofd is bijvoorbeeld een verticale spier en wanneer deze zich samentrekt (zoals wanneer u uw wenkbrauwen opheft), zullen de lijnen die zich vormen (rimpels) horizontaal zijn.

Evenzo zijn de twee spieren die verantwoordelijk zijn voor de fronslijnen enigszins horizontaal tussen de wenkbrauwen gepositioneerd, dus wanneer ze samentrekken, zien de fronslijnen er verticaal uit.

Botox wordt geïnjecteerd in spieren, waar het zenuwimpulsen blokkeert naar die weefsels. De spieractiviteit die de fronslijnen veroorzaakt, is verminderd en het resultaat is vloeiender. Zonder een samentrekkende spier eronder, heeft de huid het moeilijk om te kreuken.

Gezichtslijnen die er zijn ​​wanneer je gezicht volledig ontspannen is, zijn niet erg aan te raden voor Botox behandeling. Deze lijnen worden beter behandeld door de huidvullers. Botox kan deze lijnen vaak ‘verzachten’, maar er niet altijd vanaf komen.

De injecties duren ongeveer 10 minuten. Normaal gesproken zou je binnen een paar dagen verbetering zien. Botox vereist twee tot vier dagen om zich aan het zenuwuiteinde te hechten dat normaal de spier zou stimuleren om te samentrekken. Het maximale effect treedt meestal op bij ongeveer 10-14 dagen. Welk effect er ook wordt verkregen, twee weken na de injecties moet worden beschouwd als het maximale effect dat zal optreden.

Is Botox pijnlijk?
Elke injectie kan pijn doen, maar de naalden voor Botox-injecties zijn erg klein, dus pijn is meestal minimaal. Het gebied kan worden verdoofd met een lokale verdovende crème of een koudverpakking 10-20 minuten voordat de injecties worden toegediend, dus u zult misschien niet veel pijn voelen, indien aanwezig.

U kunt later een klein ongemak voelen als de verdovende crème is uitgewerkt.

Botox bijwerkingen
Potentiële botox-bijwerkingen zijn pijn op de injectieplaats, infectie, ontsteking, zwelling, roodheid, bloeding en blauwe plekken. Sommige van deze symptomen kunnen wijzen op een allergische reactie; andere allergiesymptomen zijn jeuk, piepende ademhaling, astma, uitslag, rode striemen, duizeligheid en flauwte. Breng uw arts onmiddellijk op de hoogte als u problemen met de ademhaling of een zwak of duizelig gevoel heeft.

Comments are closed.